Microsoft: ei mitään aikomusta lopettaa DirectX:n kehitystä

Teemu Laitila
8. huhtikuuta, 2013 13:16

Microsoft kiistää jyrkästi viime viikolla levinneet tiedot nykyisen DirectX-version jäämisestä viimeiseksi. AMD:n Corporate Vice President Roy Taylor kommentoi saksalaisen Heise.de-sivuston haastattelussa, että hänen tietojensa mukaan DirectX 12 -tekniikka jää tulematta kokonaan.
Taylorin mukaan DirectX on ollut tärkeä tekniikka koko alan kannalta, sillä uusien DirectX-versioiden myötä on ollut jatkuva tarve uusille tehokkaammille näytönohjaimille. Taylor ei kuitenkaan ollut täysin varma tiedostaan kehityksen lopettamisen suhteen ja Neowinin Microsoftilta saamien kommenttien mukaan DirectX tulee vetämään alan kehitystä tulevaisuudessakin.
- Microsoft panostaa aktiivisesti DirectX:n kehitykseen tehdäkseen siitä yhtenäisen perustan grafiikkaominaisuuksille kaikilla alustoillamme, kuten Windowsissa, Xbox 360:ssa sekä Windows Phonessa.
DirectX-tekniikasta luopuminen saattaisi tarkoittaa esimerkiksi erityisesti tietyille grafiikkapiireille ja arkkitehtuureille optimoitujen pelien lisääntymistä. Todennäköisesti pelaajien onneksi Microsoft vakuuttaa, että yhtiöllä ei ole mitään aikomuksia lopettaa maailman suosituimman peli- ja grafiikkarajapinnan kehitystä.
Nykyisin tuorein DirectX-versio on Windows 8:n myötä julkistettu DirectX 11.1.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft DirectX DirectX 11.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.