Ouya vastaa murskaavaan kritiikkiin: "Laite ei vielä valmis arvosteltavaksi"

Teemu Laitila
6. huhtikuuta, 2013 11:39

Android-konsoli Ouya aloitti ensimmäisten laitteiden toimittamisen Kickstarter-rahoittajille pääsiäisen tietämillä ja sen jälkeen ovat saapuneet myös ensimmäiset viralliset laitearvostelut. Ouyan kannalta ikävästi arviot ovat olleet vähemmän mairittelevia.
Esimerkiksi The Vergen arvio laitteesta on murskaava. Ulkonäkö tavallinen, ohjain jopa joiltain osin kohtuullinen, mutta laitteen käyttöjärjestelmä on käyttökelvoton. Käyttöliittymä vaikuttaa pahasti keskeneräiseltä ja pelivalikoima on olematon. Varovaisen positiivinen arvio annettiin laitteen muokattavuudesta, joka sekin vaatii aikaa ja osaamista. Jos joku laitetta rahoittaneista kuitenkin oletti saavansa toimivan pelikonsolin, pettymys on todennäköisesti melkoinen.
Ouyan edustajien mukaan rahoitukseen osallistuneille lähetetyt laitteet eivät vastaa kesällä julkaistavaa valmista tuotetta. Tähän mennessä julkaistut arvostelut perustuvat rahoitukseen osallistuneille lähetettyihin ennakkoversioihin, joita yhtiön mukaan ei ollut tarkoitettu virallisiin arvioihin. Lehdistölle on tarkoitus toimittaa nykyistä valmiimmat laitteet toukokuun aikana.
Ouyan virallisten kannan mukaan nyt käyttäjille toimitettujen laitteiden avulla halutaan "testata ekosysteemiä sekä hienosäätää laitteen käyttökokemusta" ennen virallista kesälle ajoittuvaa julkaisua. Vaikka suurin osa muutoksista kohdistunee laitteen ohjelmistopuoleen, tarkoituksena on korjailla ainakin ohjaimen patterikotelon kannen kiinnityksiä.
Yhtiön sivuilla julkaistun blogiviestin mukaan kehitys jatkuu koko ajan. Ennen laitteen myyntiin tuloa kehityksessä keskitytään esimerkiksi lisäämään tuki ulkoisille tallennuslaitteille, helpottamaan pelien asentamista, parantamaan videosoitinten tukea peliohjaimelle sekä lisäämään maksuvaihtoehtoja.
Edit 6.4.2013 14:04 Tarkennettu tulevien muutosten luonnetta.

Lue myös nämä
Tägit
Android OUYA pelikonsolit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.