Nokian Windows 8 -sovellus saattaa pohjustaa tablet-julkaisua

Teemu Laitila
6. huhtikuuta, 2013 14:00

Nokia julkaisi eilen yhtiön puhelimista tutun musiikkisovelluksen Nokia Musicin myös Windows 8 -laitteille. Sovellus toimii sekä täyden Windows 8 -järjestelmän että monista tableteista löytyvän Windows RT -järjestelmän kanssa.
Toisin kuin puhelimissa, tietokoneilla ja tableteilla toimiva versio vaatii Nokia+-palvelun tilauksen. Maksullinen palvelu laajentaa puhelimista löytyvän ilmaisen palvelun ominaisuuksia ja antaa käyttäjälle hieman lisää valinnanvaraa miksausten ja kanavien kuuntelussa. Tilauksen hinta on 3,99 euroa ja halvemman hinnan myötä ominaisuuksiakin on karsittu verrattuna normaalisti noin 10 euron hintaisiin täysimittaisiin suoratoistopalveluihin. Tiettyjä kappaleita ei voi kuunnella suoraan, mutta suosikkiartisteistaan voi rakentaa automaattisia miksauksia, joita voi myös tallentaa laitteeseen kuunneltavaksi ilman nettiyhteyttä.


Windows 8 -sovelluksen julkaiseminen on saanut huhut Nokian tulevasta tabletista taas heräämään. Laitteen kehitys on käytännössä vahvistettu Nokian toimesta, mutta mitään aikataulua julkaisulle ei ole ikinä annettu. Windows 8 -sovellusten julkaisu kuitenkin vaikuttaa siltä, että Nokia valmistelee sovellusekosysteemiä tulevaa tablettia varten. Muulta kannalta Windows 8 -sovelluksen julkaisu ei vaikuta järkevältä, sillä musiikkipalvelut eivät ole itsessään mikään kultakaivos.


Edit 7.4.2013 12:18 Toisin kuin uutisessa kerrottiin, Nokia Music+ toimii myös Suomessa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows 8 Windows RT Nokia Music
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.