Historian suurin verkkohyökkäys ei ollut uhka Internetille

Manu Pitkänen
28. maaliskuuta, 2013 14:07

Maailmalla on pelätty ja päivitelty isoja mediataloja myöten Internetin historian suurimmaksi luonnehditun palvelunestohyökkäyksen takia. Hyökkäys joka "lähes rikkoi Internetin", ei kuitenkaan ollut niin vakava kuin voisi olettaa.
Maaliskuun puolivälin jälkeen alkanut hyökkäys lähti liikkeelle kun roskapostisuodatuslistoja kokoava Spamhaus laittoi webhotelli Cyberbunkerin mustalle listalle. Spamhausin mukaan Cyberbunkerin palveluja käytettiin spämmäämiseen, minkä takia hollantilaisyhtiö joutui listalle. Cyberbunker kertoo hostaavansa kaikkea, kunhan se ei liity lapsipornoon tai terrorismiin. Osapuolien välille syntynyt jännite sai uudet mittasuhteet kun sisällönjakeluverkkopalvelu CloudFlare antoi tukea Spamhausille. Verkkohyökkääjät suuntasivat tähtäimensä CloudFlareen, minkä jälkeen hyökkäyksen suuruus nousi 300 Gbps:ään.
Vaikka hyökkäys onkin suuri, ei se asiantuntijoiden mukaan riittänyt aiheuttamaan uhkaa Internetille, vaikka CloudFlare toista väittääkin. Internet Traffic Reportin tilastoissa hyökkäyksen aiheuttama kuormitus ei aiheuttanut poikkeavuuksia, kertoo Gizmodo. Verkkoliikennettä seuraavan Renesyksen mukaan hyökkäys ei aiheuttanut ongelmia kuin paikallisesti. Gizmodo epäilee CloudFlaren ylidramatisoineen tapausta tarkoituksellisesti omien palvelujen myynnin edistämiseksi.
Saksalainen Internetin yhdysliikennepiste DECIX kykenee hoitamaan vaivatta verkkohyökkäystä yli kahdeksan kertaa suurempia kuormituksia.

Lue myös nämä
Tägit
DDOS palvelunestohyökkäys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.