Luvattomasti leffoja esittävä HDFIN-sivusto muuttui maksulliseksi

Teemu Laitila
20. maaliskuuta, 2013 13:50

Suomalaisilla tekstityksillä varustettuja elokuvia ja sarjoja esittävä HDFIN-sivusto on muuttanut elokuvien katselun maksulliseksi. Käyttäjiltä vaaditaan nyt viiden euron maksua kahden kuukauden VIP-jäsenyydestä, joka vaaditaan sisällön katselemiseksi.
HDFIN-sivustolta löytyvät elokuvat ja sarjat on kopioitu laittomasti netistä eikä palvelun ylläpidolla ole lupaa niiden esittämiseen. Epävakaasti toimiva, mutta kätevä palvelu on kuitenkin kerännyt suuren joukon käyttäjiä. Foorumeiden perusteella moni aikoo jättää sivuston sisällön muututtua maksulliseksi ja ylläpitäjiä syytetään aiempien lupausten rikkomisesta.
Palvelun taustalla on sama henkilö, joka pyöritti aiemmin Fin-tv.com-sivustoa. Fin-tv oli käytännössä vastaava palvelu, jonka toiminnasta Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus teki rikosilmoituksen keväällä 2011. Rikosilmoitus ei kuitenkaan johtanut erityisiin toimiin, sillä sivustoa pyöritettiin ulkomailta käsin ja myös palvelimet sijaitsivat ulkomailla.
Fin-tv lopetti toimintansa runsas vuosi sitten helmikuussa, jonka jälkeen käyttäjät ohjattiin samojen ylläpitäjien Nordic-tv.com-palveluun, josta puolestaan syntyi FINTV viime vuoden syksyllä.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi HDFIN Fin-tv.com Nordic-tv.com
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.