Wii U myynyt alkuvuodesta huonommin kuin kilpailijansa ikinä

Teemu Laitila
16. maaliskuuta, 2013 13:56

Nintendon viime vuoden lopulla julkaisema Wii U -konsoli ei kiinnosta ostajia ainakaan Yhdysvalloissa. Konsolin lanseeraus sujui hyvin joulumyynnin vauhdittamana, mutta sen jälkeen menekki on romahtanut.
Tuoreimpien lukujen mukaan Wii U:n myynti kasvoi helmikuussa noin 40 prosenttia tammikuuhun verrattuna, mutta koska tammikuun lukemat olivat äärimmäisen karuja, edes mittava prosentuaalinen nousu ei vielä tarkoita erityisen hyvää kappalemääräistä myyntiä. Konsoleita myytiin tammikuun aikana Yhdysvalloissa noin 57 000 kappaletta eli helmikuun myyntilukemat nousevat noin 64 000 kappaleen tietämille.
Asiasta uutisoivan Gamasutran mukaan Wii U:n myyntilukemat ovat heikompia kuin Xbox 360:n tai PlayStation 3:n myyntilukemat koskaan niiden historian aikana.
Vaikka lukemat eivät kerro suoranaisesti Suomen tai Euroopan myyntitilastoista, aiempien lukemien perusteella tilanne saattaa olla vieläkin huonompi rapakon tällä puolen. Nintendo paljasti tammikuun lopulla, että konsolia oli myyty Euroopassa noin 900 000 kappaletta, kun Pohois-Amerikassa kokonaismyynti oli 1,3 miljoonaa kappaletta.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo Nintendo Wii U pelikonsolit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.