Netflix: 4K-kuva tulee palveluun parissa vuodessa

Teemu Laitila
15. maaliskuuta, 2013 13:42

Netfixin tuotepäällikkö Neil Hunt odottaa 4K-resoluution videon saapuvan palveluun seuraavan vuoden tai kahden kuluessa.
4K-resoluutio oli voimakkaasti esillä esimerkiksi tämän vuoden CES-messuilla, jossa esiteltiin joukoittain uusia 4K-laitteita. Sisältökään ei enää ole tekniikan yleistymisen suurin ongelma, sillä nykyiset tuotannot kuvataan jo usein 4K-resoluutioilla. Kuvan saaminen koteihin on kuitenkin osoittautunut hankalaksi, sillä suuriresoluutioinen video vie paljon tilaa.
The Vergen mukaan Hunt pitää suoratoistoa parhaana keinona videon toimittamisessa kuluttajille. Tv-lähetysten infrastruktuurin päivittäminen 4K-aikaan on haastavaa eikä esimerkiksi Blu-ray-standardiin ole suunnitteilla 4K-kuvaa tukevaa versiota, Hunt perustelee.
Vaikka Hunt uskoo Netflixin tarjoavan ainakin osaa sisällöstä 4K-formaatissa parin vuoden kuluessa, työtä on tehtävä vielä paljon pakkaus- ja purkutekniikoiden kanssa. Hunt lupailee myös yhtiön oman 4K-tekniikalla kuvatun House of Cards -sarjan jaksoja tulevaisuudessa 4K-versioina myös kuluttajien nähtäville.

Lue myös nämä
Tägit
Netflix 4K suoratoisto UHD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.