Google Reader loppuu kesällä, käyttäjät tyrmistyneitä

Teemu Laitila
14. maaliskuuta, 2013 10:13

Google on ilmoittanut, että yhtiö aikoo lopettaa RSS-syötteitä keräävän Google Reader -palvelunsa. Google perustele päätöstä käyttäjämäärien vähentymisellä ja tarpeella keskittää yhtiön kehitysresursseja. Palvelu on tarkoitus sulkea heinäkuun ensimmäinen päivä.
Ilmoitus maailman suosituimman RSS-keräimen lopettamisesta on herättänyt tyrmistystä sen käyttäjien joukossa. Vaikka sosiaaliset verkostot ovat osittain korvanneet RSS-syötteiden alkuperäistä toiminnallisuutta, Google Readerilla on edelleen vakaa ja palautteesta päätellen laajakin käyttäjäkuntansa.
Peruskäytön lisäksi Google Reader on suosittu palvelu eri uutissovellusten sisältölistojen ylläpitoon. Moni mobiili- ja työpöytäsovellus nojautuu täysin Google Readerin rajapintoihin, mikä aiheuttaa kehittäjille päänvaivaa kevään mittaan uuden vastaavan palvelun etsimiseksi.
Pienenä lohdutuksena Google tarjoaa Readerin käyttäjille mahdollisuuden kerätä datansa palvelusta talteen ennen valojen sammuttamista. Toisaalta Google Reader on ollut niin merkittävässä asemassa koko RSS-tekniikan kannalta, että sen häviämisen on epäilty olevan myös RSS-syötteiden itsensä lopun alkua.
Readerin lisäksi Googlen perinteisen kevätsiivouksen luudan tielle joutuu joukko muitakin palveluita, joista mikään ei kuitenkaan ole kerännyt yhtä suurta yleistä suosiota kuin Reader. Tarkempi lista kaikista lopetettavista palveluista löytyy Googlen blogista.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google Reader RSS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.