Mozilla: Ei Firefoxia iOS:lle, Applella liikaa rajoituksia

Sami Koivunen
11. maaliskuuta, 2013 14:56

Mozillan tuotelinjan varajohtaja Jay Sullivan kertoi viikonloppuna South by Southwest -tapahtumassa Austinissa Texasissa, että selainjätti ei aio jatkaa suositun Firefoxin kehittämistä Applen järjestelmille ennen kuin kolmannen osapuolen selaimia tuetaan paremmin.
Esimerkkinä Applen kehittämä Safari-selain käyttää nopeaa Nitro JavaScript -moottoria, kun taas kolmannen osapuolen selaimet pakotetaan käyttämään hitaampaa UIWebView-moottoria.
Sullivan pitää pääsyynä kehittämisen lopettamiseen sitä, että Mozilla ei pysty Applen rajoitusten takia kehittämään selainta, joka täyttäyisi Mozillan vaatimukset käyttäjiä ajatellen. CNET kertoo, että Mozilla pitää tällä hetkellä mobiilimarkkinoilla alle yhden prosentin markkinaosuutta. Applen Safari sen sijaan hallitsee markkinoita 55 prosentin osuudella.
Sekä Sullivan että Dolphin-päällikkö David Dehgahn kertoivat yleisölle, että rajatut mahdollisuudet aiheuttavat kärsimystä Applen käyttäjille. Kuitenkin tapahtumassa pidetyn paneelin yleisössä tehty kysely kertoi, että käyttäjät eivät koe kärsivänsä, vaikka useimmat käyttivät Applen laitteita.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Firefox Mobile Apple Safari
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.