Samsung-pomo vertaa Windows 8:a flopanneeseen Vistaan

Teemu Laitila
10. maaliskuuta, 2013 15:58

Samsungin muistibisneksen johtaja Jun Dong-soo ei ole vakuuttunut Microsoftin tuoreimman käyttöjärjestelmäversion menestymisestä. Dong-soo kommentoi perjantaina Korea Times -lehdelle PC-myynnin heikkoa tilaa ja vieritti osan syystä epäonnistuneelle Windows 8 -julkaisulle.
- Globaalit PC-markkinat jatkavat edelleen tasaista kutistumistaan Windows 8 -järjestelmän julkaisusta huolimatta. Windows 8 ei vaikuttaisi olevan yhtään parempi kuin Windows Vista -versio, Dong-soo sanoo, raproiti Boy Genius Report Korea Timesin uutiseen perustuen.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Microsoftin OEM-kumppanit ovat valitelleet Windows 8:n heikkoa menestystä. Toisaalta kuten The Verge huomauttaa, Samsung-pomon kommentti liittyy yhtiön päätökseen siirtää resursseja mobiililaitteiden muistipiirien valmistukseen PC-kysynnän ollessa heikkoa.
Käytännössä kommentit kuvastavat jo vanhaa havaintoa siitä, kuluttajien kannalta Windows 8 ei ole erityinen syy tietokoneen päivittämiselle, mikä vaikuttaa suoraan uusien tietokoneiden myyntilukuihin. Tilanne on siis sama kuin aikanaan Vistan kohdalla, jonka suuri osa käyttäjistä jätti kokonaan välistä, kun edelliselläkin käyttöjärjestelmäversiolla pärjäsi vielä mainiosti.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Vista Samsung Microsoft Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.