HBO panostaa nopeaan maailmanlaajuiseen jakeluun

Teemu Laitila
7. maaliskuuta, 2013 12:42

HBO aikoo ottaa härkää sarvista tuomalla kaiken yhtiön tuotannon saataville maailmanlaajuisesti enintään viikko Yhdysvaltain ensiesityksen jälkeen, The Verge raportoi. Pitkiä viiveitä kansainvälisessä levityksenä pidetään usein syynä HBO:n sarjojen laajamittaiseen laittomaan jakeluun.
Esimerkiksi HBO:n hittisarja ja samalla viime vuosien eniten laittomasti ladattu tv-sarja Game of Thrones jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoilla Yhdysvalloissa maaliskuun viimeisenä päivänä ja HBO lupaa sen saapuvan myös 176 muun maan ohjelmistoon viikon sisään alkuperäisestä julkaisusta. Julkaisukanavat vaihtelevat maittain.
Yhtiön päätös on askel oikeaan suuntaan ja yksi merkittävä osa-alue, jolla laillisista palveluista voidaan tehdä laitonta latausta houkuttelevampaa. Suomalaiset ja muut pohjoismaat ovat HBO:n suhteen sikäli onnellisessa asemassa, että HBO Nordic tarjoaa uudetkin sisällöt parhaimmillaan jo muutamien tuntien viiveellä, mutta päätöksellä jakelun nopeuttamisesta saattaa olla vaikutusta muissa maissa.
HBO:n virallinen kanta on The Vergen mukaan se, että piratismi ei ole vaikuttanut päätökseen kansainvälisen jakelun nopeuttamisesta. Yhtiöstä kerrotaan, että nopea kansainvälinen jakelu on aina ollut tavoitteena, mutta tähän mennessä sitä on rajoittanut tekninen infrastruktuuri.
Vaikka viikko on jo huomattavasti lyhyempi odotusaika kuin aiempi jopa useisiin kuukausiin venynyt viive, nykyisessä internetin maailmassa se on edelleen pieni ikuisuus. Jos HBO haluaa kilpailla tehokkaasti piratismia vastaan, HBO Nordicin tyyppinen palvelu on lanseerattava vauhdilla maailmanlaajuiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi HBO Game of Thrones HBO Nordic
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.