Sonyn tuleva 4K-videopalvelu toimii PS4:llä - latausten koot saattavat ylittää 100 GB

Valtteri Ahonen
1. maaliskuuta, 2013 8:21

Sony ei ole paljastanut paljoa tulevasta 4K-videopalvelustaan, aivan kuin se ei ole antanut kaikkea uudesta konsolistaankaan. Palvelu on ensimmäinen Ultra HD -videota tarjoava latauspalvelu ja sen on tarkoitus aueta asiakkaille kesällä Yhdysvalloissa. Viimeisimpien tietojen mukaan palvelu toimisi ainakin yhtiön uudella konsolilla.
Asiasta on vihjannut Sony Electronicsin operatiivinen johtaja Phil Molyneux. Kun häneltä kysyttiin, tuleeko palvelu toimimaan uudella konsolilla, hän vastasi: "Lupaan, ettette tule pettymään."
Molyneux kertoi myös Ultra HD:n haasteista palvelun suhteen. Heillä ei esimerkiksi vielä ole valmista ratkaisua siihen, kuinka jopa yli 100 GB videotiedostot toimitetaan asiakkaille, joilla on nykyisenlaiset riittämättömät internetkaistat. Sonylla on kuulemma kuitenkin paljon hyviä ideoita, joilla he yrittävät toteuttaa asiakkaille miellyttävän käyttökokemuksen.
Vaikka maailma on menossa kovaa vauhtia kohti kaiken lataamista netistä, on fyysisilläkin medioilla vielä kannattajansa ja paikkansa. Molyneux sanoi, että 4K-videoiden tulossa Blu-raylle on "saavutettu edistystä". Vielä standardi ei kuitenkaan ole valmis.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony PlayStation 4 4K Ultra HD videopalvelu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.