Yle: VR estää pian matkustajilta verkkopalveluita

Matti Robinson
26. helmikuuta, 2013 11:34

VR on investoinut junaverkon nettiarkkitehtuuriin miljoonia, mutta käytetyn kaistan määrä on karannut käsistä. Yle kertoo, että VR tuokin rajoituksia verkkosisältöön, jolla pyritään mahdollistamaan kaikille halukkaille toimivat yhteydet.
Ylen haastattelema kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen kertoo, ettei nettiyhteyksien riittämättömyys ollut yllätys. Vanhasen mukaan haluttiin kuitenkin todeta kapasiteetin riittämättömyys ennen kuin yhteyksiä rajoitetaan. Hänen mukaansa on myös kestämätöntä, että muutama ihminen vie koko junan kaistan.

Erilaisten ilmaispalveluiden, YouTuben ja Netflixin ja vastaavien käyttö on koko ajan suositumpaa. Ne rajataan aivan lähiaikoina pois, jotta voimme taata edes keskinkertaisen nettipalvelun kaikille, jotka sitä tarvitsevat vaikkapa työasioidensa hoitoon.

Junaverkko käyttää WLAN-verkkoa, matkapuhelinverkkoa ja Digitan vanhaa @450-verkkoa sen mukaan, mikä on kulloinkin tarjolla. Taajamien ja haja-asutusalueiden väliset erot voivat olla suuria. Lisäksi esimerkiksi tunnelit ja huono sää heikentävät verkon toimivuutta. Vanhanen kertoo, että parannuksia haetaan tiedossa oleville heikoille alueille yhdessä operaattoreiden kanssa.
Suurempaa ongelmaa tilaanteesta ei ilmeisesti ole kuitenkaan päässyt syntymään, sillä yhtiön palautteesta vain marginaalinen osa koskee nettiyhteyksiä. Vanhasen arvion mukaan yli 20 000 vuosittaisen palautteen joukosta löytyy vain muutama kymmenen nettiä koskeva palaute.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Netflix VR
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.