IE10 vihdoin myös Windows 7:lle

Valtteri Ahonen
26. helmikuuta, 2013 17:54

Microsoft on hautonut uutta Internet Explorer 10 -selaintaan jonkin aikaa ja päästänyt sen jakoon vain tuoreille Windows 8 -laitteille. Niillä sen suorituskyky on kerännyt kiitosta, ja nyt on tullut aika panna se tositoimiin myös Windows 7 -järjestelmällä. Preview-esiversio selaimesta julkaistiin vanhemmillekin laitteille jo marraskuussa.
Selaimen pitäisi jossain vaiheessa päivittyä automaattisesti, mutta sen voi myös manuaalisesti päivittää Microsoftin sivuilta.
Microsoft hehkuttaa selaintaan suuresti ja kehuu sen olevan jopa 20 prosenttia nopeampi kuin vanha versio. Pikaisella testauksella tämä pitänee kutakuinkin paikkansa. Lisäksi erilaisia webstandardeja tuetaan nyt huomattavasti paremmin kuin ennen. Tästä huolimatta IE:n uusinkin versio jää selkeästi jälkeen monista muista selaimista esimerkiksi HTML5-tuen osalta. Myös Futuremarkin Peacekeeper-testissä IE10 häviää Chromelle (Versio 25.0.1364.97 m) murskaavasti.
Huolimatta siitä, ettei IE10 välttämättä ole koko internetin seksikkäin selain tai kaikessa paras, on se kuitenkin jälleen hyvä parannaus edelliseen ja siispä IE:tä käyttävälle ehdoton päivitys.


Uuden selaimen myötä Microsoft on julkaissut myös uuden mainoksen, jossa keskitytään lähinnä selaimen kyvykkyyteen kosketusnäyttöjen ja uuden Windows 8:n kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Internet Explorer 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.