PlayStation 4 tukee 4K-videota, pelit vain Full HD:na

Teemu Laitila
22. helmikuuta, 2013 15:22

Sonyn eilen julkaisema PlayStation 4 tukee 4K-tasoisen videon toistoa yhteensopivissa televisioissa. Pelit on kuitenkin tarkoitettu toistettavaksi vain 1920x1080 pikselin resoluutiolla, mihin on syynä yksinkertaisesti laskentatehon puute.
PlayStation 4 heijastelee kuluttajaelektroniikan trendien viimeaikaista kehitystä keskittymällä 4K-tekniikkaan, joka oli isossa roolissa kuluttajaelektroniikan suurimmilla vuotuisilla messuilla Las Vegasissa tammikuussa. Parina edellisenä vuonna moni televisio- ja elektroniikkavalmistaja keskittyi esittelemään 3D-sisältöjä, jotka kuitenkin loistivat poissaolollaan tämän vuoden messuilla.
Uusin PlayStation tukee edeltäjänsä tapaan 3D-sisältöä, mutta se ei ole enää merkittävässä asemassa, kertoo Sonyn PlayStation-johtaja Shuhei Yoshida IGN.com-sivustolle.
- 3D ei ole enää merkittävä painopistealue, mutta se kuitenkin toimii paremmin [nykyisellä konsolilla]. Laite on aiempaa tehokkaampi, joten entistä useampi peli pyörii 1080p-resoluutiolla 60 ruutua sekunnissa eli kokemus on parempi kun sisältöä katsotaan 3D-televisiolla, Yoshida kommentoi.
Yoshida perutelee päätöstä alan yleisillä trendeillä.
- Sonyn kuluttajaelektroniikkapuoli ja muutkin yhtiöt ovat siirtäneet painopisteensä 3D-televisioista muihin asioihin, joten jos muut eivät puhu siitä, miksi meidänkään pitäisi, Yoshida kysyy.

Lue myös nämä
Tägit
3D Sony PlayStation 4 4K pelikonsolit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.