Microsoftin Surface Pro sai huonoimmat pisteet korjattavuudesta

Teemu Laitila
14. helmikuuta, 2013 15:52

Microsoftin täysiverisen Windows 8 -järjestelmän sisältävä Surface Pro -tabletti on saapunut myyntiin Yhdysvalloissa ja sen on saanut käsiinsä myös laitteita purkava iFixit-sivusto. Sivusto antaa käsittelemilleen laitteille arvosanan niiden korjauskelpoisuuden perusteella ja Surface Pro saavutti asteikolla uudet pohjalukemat.
Laite on niin hankala purkaa osiin, että iFixit antoi sen korjattavuuspisteiksi yksi kymmenen asteikolla. Jopa tiukasti koottu Applen iPad sai pisteiksi 2/10.
Surface Pron purkamisen suurimmat ongelmat tulevat vastaan kun ruutua irrotetaan kotelosta. Ruutua ei ole varsinaisesti ruuvattu kiinni, mutta sen kiinnittämiseen on käytetty sitäkin enemmän erittäin tehokasta liimaa. Irrottamiseen vaadittiin iFixitin kuvauksen mukaan kuumailmapuhallin ja läjä kitaran plektroja kangottamista varten. Lisäksi näytön sisäpinnasta löytyy useampia kaapeleita, jotka varomattoman purkajan on erittäin helppo katkaista vahingossa.
Liiman lisäksi Surface Pro pysyy kasassa ruuveilla, joita laitteeseen on saatu mahdutettua kokonaiset 90 kappaletta. Laitetta ei selvästikään ole tarkoitettu kenen tahansa avattavaksi ja kuin varmemmaksi vakuudeksi, Microsoft on päätynyt liimaamaan akunkin kiinni takakanteen erittäin pysyvän oloisesti.
Nykyisten tablettien purkamisen hankaluus ei juuri yllätä, kun ottaa huomioon miten paljon elektroniikkaa ja ominaisuuksia pieneen tilaan on saatu mahdutettua. Lisäksi Surface Pro on äärimmäisen kestävä, Microsoftin esittelytilaisuudessa esiteltiin laitetta, jonka magnesiumkuoriin oli kiinnitetty skeittilaudan pyörät.
(Kuva: iFixit)

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Microsoft Surface
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.