Opera siirtyy WebKit-moottoriin mobiilissa ja työpöydällä

Teemu Laitila
13. helmikuuta, 2013 12:56

Norjalainen selainvalmistaja Opera Software aikoo hylätä oman Presto-selainmoottorinsa ja siirtyä käyttämään avointa WebKit-moottoria sekä mobiiliselaimissa että työpöydillä. WebKitiin perustuvat jo Googlen Chrome ja Applen Safari.
WebKit-moottorin lisäksi Opera aikoo hyödyntää Googlen Chromen pohjana toimivaa Chromium-selainta tulevissa tuotteissaan. Operan teknologiajohtajan Håkon Wium Lien mukaan Opera haluaa keskittää resurssejaan tehokkaammin, sillä WebKit on jo hyvä selainmoottori, josta saadaan yhteistyöllä vielä parempi.
- On järkevämpää, että asiantuntijamme tekevät yhteistyötä avoimen lähdekoodin yhteisön kanssa parantaakseen WebKitiä ja Chromiumia entisestään, kuin että työskentelisimme yksin oman selainmoottorimme parissa, Lie selittää.
Operan ensimmäinen Androidille tarkoitettu WebKit-pohjainen selain tullaan julkaisemaan muutaman viikon päästä Mobile World Congress -messuilla. WebKitiä on käytetty jo pidempään talon sisäisissä kokeiluprojekteissa, joista yksi on Ice-niminen uudenlaiseen navigaatioon perustuva selain mobiililaitteille.
Operalla on maailmanlaajuisesti jo 300 miljoonaa käyttäjää eri selainversioillaan, jotka toimivat laajalla laiteskaalalla aina älypuhelimista tabletteihin ja televisioihin.

Lue myös nämä
Tägit
Opera WebKit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.