Microsoftin mainoskampanja hyökkää rajusti Googlen kimppuun

Valtteri Ahonen
13. helmikuuta, 2013 20:36

Microsoftin mainoskampanja mustamaalaa Googlen sähköposti- ja hakupalveluita nyt samaan tapaan kuin puolueiden vaalikampanjat toisiaan Yhdysvalloissa vaalien alla. Negatiiviseen sävyyn toisista kirjoitetut mainoskampanjat saattavat tulevaisuudessa lisääntyä. Asiasta kirjoittaa kattavasti muun muassa The Verge.
"Don't get Scroogled!" julistaa Microsoftin kampanja. Mainoksissa kiinnitetään suurta huomiota jo aiemminkin keskustelua herättäneisiin Googlen palveluiden ominaisuuksiin, jotka muun muassa analysoivat Gmailin sähköposteja löytääkseen käyttäjäkohtaisesti räätälöityjä mainoksia näytettäväksi.


Microsoftin lähestymistavalla on varmasti yleisönsä ja se (melkoisesti kärjistäen) kohdevalaisee ihan oikeasti olemassa olevia ongelmia, mutta sitä on ehditty myös kritisoida. Esimerkiksi Frederic Lardinois kummastelee TechCrunchissa, miksi Microsoft on päättänyt käyttää näin paljon energiaa toisen mollaamiseen sen sijaan että hyödyntäisi enemmän resursseja parempien, Googlen tuotteita laadullisesti vastaavien kilpailijoiden rakentamiseen.
Myös hakukone-experttinä tunnettu Danny Sullivan huomauttaa blogissaan, ettei Microsoftilla olisi juuri vara puhua Googlen hakukoneen puutteista, kun samat viat löytyvät sen omasta hakukoneesta.


Mainontaa tutkiva politiikan professori John Geer kommentoi The Vergelle, ettei epäile hetkeäkään etteikö negatiivinen mainonta tulisi tulevaisuudessa lisääntymään, mikäli suuret yhtiöt toteavat sen toimivan. Hän näkee kuitenkin negatiivisten kampanjoiden lisäävän kansan tietoutta myytävien tuotteiden ongelmista.

Lue myös nämä
Tägit
Google Microsoft Gmail Outlook.com
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.