Hylätty Kuolemantähtihanke saa uutta nostetta joukkorahoituksen avulla

Sami Koivunen
6. helmikuuta, 2013 17:50

Viime kuussa Yhdysvaltain hallitus hylkäsi 30 000 kansalaisen allekirjoittaman aloitteen Tähtien Sota -elokuvista tutun Kuolemantähden rakentamisesta. Nyt kansalaiset ovat ottaneet projektin omiin käsiinsä Kickstarter-joukkorahoituspalvelun avulla. Tällä kertaa projektin on aloittaja on löytynyt Isosta-Britanniasta. Aloitteella pyritään keräämään aluksi 20 miljoonaa puntaa suunnitelmien tarkentamista varten. Tällä hetkellä suunnitelmana on ainoastaan pyöreään rakenteeseen pyrkiminen.
Alunperin Yhdysvaltojen hallitus hylkäsi projektin liian kalliina, vaarallisena ja haavoittuvana. Hallituksen mukaan hankkeen hinnaksi tulee 850 kvadriljoonaa dollaria. Kickstarter-aloitteen tehnyt on päätynyt samanlaiseen arvioon eli noin 543 kvadriljoonaan puntaan. Hallitus selitti rahoitusongelmaa myös velkataakalla: "Me työskentelemme kovasti valtion velan pienentämiseksi, emme sen kasvattamiseksi".
Maanantaina avattu hanke on kerännyt tähän mennessä 550 takaajaa ja rahaa on luvattu yli 73000 puntaa. Projektin toteutuminen näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, sillä 20 miljoonan punnan tavoite pitäisi kerätä jo huhtikuuhun mennessä. Hankkeen aloittaja kertookin haasteena olevan lähinnä Kickstarterin vakuuttelu siitä, että kyseessä on vitsi, joka ei voisi ikinä toteutua.

Lue myös nämä
Tägit
Star Wars Kuolemantähti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.