Videovuokraamot kohauttavat Netflixille olkapäitä: "Vaikutus vähäisempi kuin säällä"

Sami Koivunen
5. helmikuuta, 2013 17:16

Yle.fi selvitti suomalaisten videovuokraamojen mielipidettä nykymarkkinoiden ongelmakohdista ja verkossa toimivista streaming-palveluista. Haastattelussa ollut Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen ei yllättäen pitänyt suosittuja suoratoistopalveluja merkittävinä kilpailijoina, vaan ennemminkin ihmisten yleistä vapaa-ajan puutetta.
Viime vuonna videovuokraukset vähenivät sekä Filmtownissa että Makuunissa 5 prosenttia edellisvuoteen nähden. Silti suurin osa suomalaisista hankkii vuokravideonsa ennemmin kivijalkaliikkeestä kuin suoraan verkkopalvelusta. Videonvuokrausfirma Makuunin tekemän tutkimuksen mukaan peräti kolme neljäsosaa suomalaisista 15-55-vuotiaisista käytti vuokrauspalveluja vähintään kerran vuoden aikana. Heistä 95 prosenttia käyttivät kivijalkaliikkeitä ja 20 prosenttia netin suoratoistopalveluja.
Filmtownin Nurminen pitää suomalaisten suurimpana ongelmana vapaa-ajan puutetta etenkin arkisin. Nurmisen tavoin Makuunin markkinointipäällikkö Ritva Laine ei pidä vielä suoratoistopalveluja merkittävänä kilpailijana, mutta myöntää, että tarvittaessa kuluttajabisneksessä on osattava kuunnella asiakkaiden vaatimuksia.

Hirveä häly niin pienestä asiasta. Vaikutus meille on ollut vähäisempi kuin säätila lauantaina.
Nurminen yle.fi:ssa

Internetin tilausvideopalveluiden on jo jonkin aikaa povattu ahdistavan kivijalkaliikkeet nurkkaan. Toistaiseksi elintila ei ole kutistunut uusien kilpailijoiden takia olennaisesti.
Laine yle.fi:ssa

Tammikuussa uutisoimme, että Pohjoismaat tuottavat tappiota Netflixille. Netflixin suurista suunnitelmista kertoo kuitenkin tavoite tuottaa viittä tv-sarjaa vuosittain. Lue myös Netflix ja Viaplay -vertailustamme

Lue myös nämä
Tägit
Netflix Makuuni 24h HBO Nordic Viaplay FilmTown
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.