Microsoftin ARM-tabletti Suomeen 479 euron hintaan

Teemu Laitila
22. tammikuuta, 2013 21:04

Microsoft on paljastanut Surface-tabletin tulevan hinnoittelun ja myynnin aloituspäivän myös Suomen markkinoiden osalta. Windows RT -järjestelmään perustuvaa Surface-tablettia saa helmikuun puolesta välistä alkaen Microsoftin verkkokaupasta sekä pian myös muilta jälleenmyyjiltä.
Tarkalleen 14.2 myyntiin tuleva Surface on hinnoiteltu Suomessa halvimmillaan 479 euroon, jolla saa 32 gigatavun muistilla varustetun mallin ilman näytön suojana toimivaa Touch Cover -näppäimistöä. Touch Cover nostaa laitteen hinnan 579 euroon ja 64 gigatavun muistimäärä nostaa hintaa taas satasella. Microsoft ei kerro tukevamman Type Cover -näppäimistön hintaa, mutta se on todennäköisesti muutaman kympin Touch Coveria kalliimpi.
Vaikka Surface perustuu Windows-käyttöjärjestelmään, kyseessä on ARM-prosessoreille tarkoitettu Windows RT, joka tukee vain Metro-käyttöliittymälle suunniteltuja sovelluksia. Laitteessa on kuitenkin esiasennettuna esimerkiksi Microsoftin oma Office-toimistosovelluspaketti.
Myöhemmin markkinoille saapuu vielä Intelin Core i5 -prosessoriin perustuva Surface Pro -malli. Sen hinnat lähtevät noin 900 dollarista mikä tarkoittanee vähintään runsaan 800 euron lähtöhintaa, jahka laite rantautuu Eurooppaan. Surface Pro kuitenkin tukee kosketukselle optimoitujen Metro-sovellusten lisäksi myös perinteisiä Windows-sovelluksia ja se vastaa ominaisuuksiltaan enemmän kannettavaa tietokonetta ja sopii paremmin esimerkiksi työntekoon.
Tutustuimme Surface-tablettiin jo aiemmin ja laitteen tarkemman arvostelun voi lukea täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Windows RT Microsoft Surface
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.