Microsoftin virustutka reputti testissä

Teemu Laitila
17. tammikuuta, 2013 19:07

Microsoftin Security Essentials -virustorjuntaohjelmiston suoritus jäi alle sertifikaatin myöntämiseen vaaditun rajan saksalaisen AV-TEST-laboration testeissä. AV-TEST testasi Security Essentials -sovelluksen 4.0- ja 4.1-versioita Windows 7 -alustalla.
Microsoftin Security Essentialsin lisäksi myös AhnLab V3 Internet Security 8.0 ja PC Tools Internet Security 2013 jäivät alle vaaditun virusten tunnistusrajan. Erityisen haastava Microsoftin sovellukselle oli uusien haittaohjelmien tunnistaminen ja sen haaviin jäi vain 72 prosenttia haittaohjelmista kun keskimäärin sovellukset ylsivät 92 prosentin tunnistamiseen.
Microsoft on kommentoinut tuloksia omassa blogissaan, jossa yhtiö käytännössä haastaa AV-TEST-laboration käyttämien testien vastaavuuden tosimaailman kanssa.
Microsoft kertoo tutustuneensa tuloksiin erittäin tarkasti. Yhtiön mukaan vain 0,0033 prosenttia Security Essentialsin käyttäjistä oli saanut tartunnan niistä viruksista, joita sovellus ei onnistunut tunnistamaan. Lisäksi 94 prosenttia tunnistamatta jääneistä viruksista ei ollut ikinä löytänyt tietään Security Essentialsin käyttäjien koneisiin. Tuloksia analysoitiin takautuvasti aiemmin kerättyjen tiedostonäytteiden avulla.
Blogissa julkaistun selvityksen mukaan Microsoftin prioriteettina Security Essentialsin kehityksessä on keskittyä torjumaan merkittävimpiä ja suurinta joukkoa uhkaavia haittaohjelmia. Silti yhtiö lupaa panostaa tulevaisuudessa 0,0033 prosentin painamiseen tasan nollaan.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Security Essentials
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.