Mese lakkaa toimimasta maaliskuussa - käyttäjät Skypeen

Valtteri Ahonen
9. tammikuuta, 2013 15:46

15. maaliskuuta 2013 on päivä, jolloin pikaviestinnän konkari Windows Live Messenger lakkaa olemasta. "Mese" yhdistyy Skypeen ja käyttäjät ohjataan käyttämään jälkimmäistä palvelua. Asiasta uutisoi muun muassa The Next Web.
Microsoft on alkanut lähettää käyttäjilleen sähköpostia, jossa ilmoitetaan Live Messengerin lopun lähestymisestä. Meseen kirjautuessa käyttäjää kehotetaan lataamaan Skype ja siirtymään käyttämään sitä. Samalla Microsoft-tunnuksella (Messenger ID) kirjautumalla yhteystiedot siirtyvät Mesestä Skypeen automaattisesti.
Palveluiden yhdistämisestä ilmoitettiin marraskuussa, minkä jälkeen Skype on alkanut omaksua Messengerin ominaisuuksia. Maaliskuun puolenvälin jälkeen Messenger lakkaa toimimasta.


Mikäli käyttäjä edelleen sinnikkäästi yrittää kirjautua palveluun, kerrotaan hänelle vain ystävällisesti, että Messenger on palveluna siirtynyt historiaan ja että olisi aika ladata uusi Skype.
Microsoft osti Skypen viime vuonna 8,5 miljardilla dollarilla ja on saanut sen käyttäjämäärän kasvamaan hyvää vauhtia. Skype on myös selkeästi liikkunut mobiilialustoiden suuntaan, esimerkiksi integroitumalla WP8-järjestelmään. Vaikka Messengerin loppuminen tuli joillekin pienenä shokkina, on se kuitenkin yhtiöltä ymmärrettävä liike, sillä ei ole liiketoiminnan kannalta järkevää pitää yllä ja päivittää kahta kommunikaatioalustaa, jotka ovat ominaisuuksiltaan niinkin vastaavat.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Live Messenger Skype
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.