Avaimet, lompakko tai lapset kateissa? Löydä hukkuneet tavarat Bluetooth-tarran avulla

Petteri Pyyny
4. tammikuuta, 2013 14:52

Engadget kertoo Stick-N-Find-nimisestä tuotteesta, jonka pitäisi ratkaista kaikkien hajamielisten älypuhelinkäyttäjien ikuisuusongelmat, kuten "Missä avaimeni ovat?", "Missä lompakkoni on?" ja "Mihin jätin perheen puolivuotiaan lapsen?".
Ratkaisu perustuu noin 20 euroa maksavaan ($25) CR2016 -kokoisella paristolla toimivaan Bluetooth-tarraan, joka liimataan esineeseen, joka halutaan paikantaa. Tämän jälkeen tarvitsee vain asentaa ilmainen iOS- tai Android-sovellus, joka osaa kertoa, kun etsittävä esine on lähettyvillä. Bluetooth-tarran kantomatkaksi kerrotaan n. 30 metriä (100 jalkaa) ja pariston luvataan kestävän noin vuoden.
Nykyversio sovelluksesta ei osaa vielä kertoa suuntaa, josta etsittävä esine löytyy, mutta valmistaja lupaa ominaisuuden tulevan mukaan sovellukseen ennen sen myyntiintuloa. BT-tarrasta löytyy myös pienitehoinen piipperi sekä ledivalo, joiden ansiosta tarrat voidaan ohjelmoida hälyttämään niiden kadotessa älypuhelimen kantaman ulkopuolelle. Ominaisuus toimii siis esimerkiksi lompakon varashälyttimenä (tosin varas on saanut tässä vaiheessa jo 30 metrin etumatkan). Ominaisuutta voidaan toki käyttää myös päinvastoin eli hälyttämään, jos älypuhelin on unohtumaisillaan kotiin/ravintolaan/jne.
Perinteisempi tapa löytää kadonnut puhelin on toki puhelinten sisäänrakennettu paikannus, kuten oppaamme siitä, miten paikannat kadonneen puhelimesi kertoo.
Yritys aikoo julkaista Stick-N-Findille myös kehitystyökalut, jolloin tarrojen ominaisuuksia voidaan hyödyntää myös muissa käyttötarkoituksissa.
Alla Engadgetin video tuotteesta:

Lue myös nämä
Tägit
Bluetooth Android Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.