Google Music sensuroi tuhmuudet musiikista

Teemu Laitila
3. tammikuuta, 2013 14:10

Google Music on saanut osakseen kritiikkiä, kun palvelu korvaa alkuperäiset musiikkikappaleet versioilla, joista rumat sanat on sensuroitu pois. Sensuuri ei kuitenkaan ole ilmeisesti tahallista, vaan liittyy epätarkkuuksiin palvelun scan and match -toiminnossa.
Scan and match -toiminnolla Google skannaa käyttäjän kiintolevyn sisältöä ja tarkistaa mitä levyltä löytyvistä musiikkitiedostoista on myös yhtiön valikoimissa. Osumien kohdalla musiikkitiedosto lisätään Google Music -palveluun ilman, että käyttäjän on ladattava sitä erikseen Googlen palvelimelle.
Asiasta uutisoivan NME.com-sivuston mukaan esimerkiksi Cee Lo Greenin kappale Fuck You on siistiytynyt merkittävästi skannauksen jälkeen. Toisaalta Google ei ole yksin ongelmiensa kanssa, vaan myös samanlaisia ominaisuuksia tarjoavat Amazonin musiikkipalvelu ja Applen iTunes ovat muuttaneet kappaleita lapsiystävällisempään muotoon. Käyttäjien mukaan muutoksia tapahtuu kuitenkin myös toisinpäin eli sensuroitu versio korvataan kirosanat sisältävällä alkuperäiskappaleella.

Lue myös nämä
Tägit
Google Music
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.