download.fi: Suomalaisten suosikkisoftat vuonna 2012

Petteri Pyyny
29. joulukuuta, 2012 21:24

Julkistamme nyt kolmannen kerran sisarsivustomme download.fi:n vuoden suosituimmat (Windows-)ohjelmat.
Vuonna 2012 download.fi:stä ladattiin noin 4,2 miljoonaa ohjelmaa eli noin 11'500 latausta vuoden jokaisena päivänä. Koska mobiililaitteiden, työpöytä-Linuxin ja Macin ohjelmien tyypillinen jakelutie on hieman eri kuin Windows-puolella, keskittyy palvelun top 10 - ja myöskin valikoima - pääosin Windows-ohjelmiin.
Suosituimpien ohjelmiemme listaus ei ole mikään kiveen kirjoitettu absoluuttinen totuus, mutta heijastelee kuitenkin aika hyvin erilaisia trendejä ohjelmien "voimasuhteissa". Luonnollisesti latausmääriin vaikuttavat myös monet muut seikat, kuten Googlen tarjoamat hakutulokset ja eri sivustojen sijoittuminen niissä. download.fi on kuitenkin omalla alallaan suurin suomeksi ylläpidetty ohjelmien latauspalvelu, joten lista on sinänsä aika kattava otos Suomen ohjelmien lataustilanteesta. Kuten viime vuonnakin, olemme yhdistäneet ohjelmien eri kieliversiot listalla yhteen.

Vuoden 2012 suosituimmat ohjelmat, top 10

  1. avast! Free Antivirus (englanniksi | suomeksi)
  2. WinRAR
  3. CCleaner
  4. VLC
  5. Firefox (englanniksi | suomeksi)
  6. BSPlayer
  7. uTorrent
  8. Flash for IE
  9. Skype
  10. Spotify

Muutokset vuodesta 2011


Top 10-listalta tipahtivat FFDSHOW, AVG sekä Avira. Uusina, viime vuoteen verrattuna, listalle nousivat Skype, Spotify ja uTorrent. Etenkin Skypen nousu takaisin listalle oli pienoinen yllätys, sillä vielä vuosi sitten vaikutti vahvasti siltä, että Facebook "tappaa" erilliset pikaviestiohjelmat valtavalla käyttäjäpeitollaan. Ehkäpä Skypen yleistyminen kännyköissä selittää osaltaan myös sen suosion nousua Windows-koneissa?
Kymmenen kärjen ulkopuolelta poimittaessa kovimmat nousut edelliseen vuoteen verrattuna tekivät Java Runtime Environment (johtuen todennäköisesti Javan tietoturvaongelmista vuoden mittaan), Google Chrome sekä Nokia Suite.

Windowsin versioiden jakautuminen


download.fi:n käyttäjät ovat siirtyneet varsin sankoin joukoin Windows 7:aan, Windows 8:sta näkyy vasta orastavia merkkejä tilastoissa. Näin käyttöjärjestelmät jakautuivat vuonna 2012 ja vuonna 2011:

OS20122011
Windows 761,67%49,66%
XP22,95%31,36%
Vista13,47%18,42%
Windows 80,42%n/a

Siinäpä se tällä kertaa. download.fi:n etusivulta löytyvät niin kautta-aikain kuin viikottaisetkin top 10 -listat, joten ajantasaisesta viikkoseurannasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata sinne.

Lue myös nämä
Tägit
tietokoneohjelmat download.fi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.