Verkkohyökkäyksien sarja jatkuu - nyt kohteena Yle

Sami Koivunen
27. joulukuuta, 2012 16:18

Ylen sivujen mukaan viestintäyhtiö joutui tänään iltapäivällä noin puoli yhden aikaan ulkomailta tulleen hajautetun palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäyksen vaikutukset kestivät tunteja, mutta palvelu saatiin toimintakuntoiseksi suomalaisille noin kello 14.15. Yle selvittelee asiaa sekä kotimaisin että kansainvälisin voimin.
Ylen uutispäätoimittaja pahoitteli tilannetta:

Pidän tällaista toimintaa erittäin arveluttavana ja valitan siitä yleisölle aiheutuvaa haittaa.
Jouni Kemppainen yle.fi:ssa

Viestintäviraston CERT-FI -yksikön päällikkö Erka Koivunen esittää myös mielipiteensä ja epäilyksensä laajemmin Ylen sivuilla:
Tuolla jonkinlainen nimimerkki on kehuskellut, että hän olisi näiden hyökkäysten takana.
Olemme spekuloineet sitä, että tämä olisi sellaista ajanvietehommaa. Eli jollakin on niin sanottu bottiverkko käsissään, ja hän nyt käyttää sitä ampuakseen sinne, minne mieli tekee.
Hyökkäysten vaikutukset riippuvat näiden kohteiden teknisistä ominaisuuksista ja kapasiteetista. Osa on niin sanotusti sietänyt hyökkäyksiä paremmin, ja osa on sitten mennyt kumoon.
Erka Koivunen yle.fi:ssa

Koivunen mainitsee myös, että hyökkääjän henkilöllisyyden ja motiivin selvittäminen on jo poliisiasia. Tällä hetkellä hyökkäyksiin on varauduttava erityisen tarkasti ja varotoimenpiteiden on oltava järeitä. Ilta-Sanomien ja Sanoman lehtien nettisivuilla oli jo joulupäivänä tuntien katkos samankaltaisen palvelunestohyökkäyksen takia.

Lue myös nämä
Tägit
YLE DDOS palvelunestohyökkäys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.