Gangnam Style rikkoi Youtube-ennätyksen

Teemu Laitila
21. joulukuuta, 2012 19:46

Eteläkorealaisen pop-artistin Psyn hittibiisi Gangnam Style rikkoi tänä iltana miljardin katsojan rajan Youtubessa. Gangnam Style on ollut maailmanlaajuinen hitti ja sitä on parodioitu lukemattomissa muissa videoissa, joissa ovat tanssineet ihmiset thaimaalaisista sotilaista pelihahmoihin.
Video julkaistiin heinäkuussa ja Googlen mukaan sitä on katseltu keskimäärin seitsemästä kymmeneen miljoonaan kertaan päivässä. Edellistä Youtube-ennätystä piti hallussaan Justin Bieberin Baby, jonka Gangnam Style kuitenkin ohitti jo marraskuun loppupuolella.
Videolla esiintyvä artisti Psy ei ole suuremmin välittänyt lukuisista versioinneista tai muista mahdollisesti tekijänoikeutta loukkaaviksi katsottavista käyttötavoista. Lukuiset versioinnit ovatkin omalta osaltaan olleet siivittämässä alkuperäistä videota ennätysmäiseen leviämiseen. Arvioiden mukaan Psy on netonnut noin kahdeksan miljoonaa dollaria eli kuusi miljoonaa euroa videon Youtube-mainostuloilla sekä lisensoimalla kappaletta mainoksiin ja muihin käyttötarkoituksiin.
Jos joku on vielä välttynyt kappaleen näkemiseltä, sen voi katsoa tästä.

(Uutiskuvan tasan miljardista katselusta napannut Mikko Hyppönen)

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Gangnam Style
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.