Gmail pätkii ja Chrome kaatuilee, korjaantuu asetusmuutoksella

Teemu Laitila
10. joulukuuta, 2012 19:33

Välillä pilveen nojaavat palvelut muistuttavat siitä, miksi niiden varaan ei kannata laskea kaikkea kriittistä viestintäänsä.
Suomen aikaa illalla Googlen Gmail-palvelu hävisi ainakin hetkeksi linjoilta ja samaan aikaan monet käyttäjät raportoivat yhtiön Chrome-selaimen jatkuvista kaatuiluista.
Google ei ole vielä kommentoinut asiaa ja ainakin kirjoitushetkellä Gmail avautuu sulavasti. Chromen kaatumisen syistäkään ei ole varmaa tietoa. Osa käyttäjistä on liittänyt Chromen vakausongelmat Gmail-sivun avaamiseen, mutta toisten raporttien mukaan ongelma korjaantuu ottamalla selaimesta pois käytöstä käyttäjätilin synkronointi Googlen palveluun.
Jäämme odottamaan Googlen virallista selitystä siitä, mikä meni vikaan.
Päivitys: 10.12.2012 22:43
Googlen mukaan yhtiö on löytänyt syyn Gmailin yhteysongelmiin ja ne on saatu korjattua. Dashboard-sivulle ei kuitenkaan kerrota tarkemmin viasta, joka piti Gmailin saavuttamattomissa yhteensä 18 minuutin ajan maanantai-iltana. Gmailin lisäksi Googlen toimistosovellus- ja pilvitallennuspalvelu Google Drive kärsi ongelmista. Google ei ole ottanut kantaa Chromen kaatuiluihin.
Ainakin The Next Web -sivusto spekuloi, että ongelmien lähteenä olisi ollut palveluiden autentikoinnin vika. Useampien raporttien mukaan Chromen jopa viiden minuutin välein tapahtunut kaatuminen lakkasi poistamalla käytöstä tilin asetusten synkronointi Googlen palveluun.

Lue myös nämä
Tägit
Google Chrome Google Gmail
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.