Gmailiin tuki 10 gigatavun liitetiedostoille

Teemu Laitila
28. marraskuuta, 2012 12:46

Gmail käyttäjät saavat pian mahdollisuuden lähettää sähköpostilla jopa kymmenen gigatavun liitetiedostoja käyttäen Googlen Drive-palvelua.
Asiasta uutisoiva Readwriteweb huomauttaa, että Microsoft tarjoaa vastaavaa palvelua Skydriven ja uuden Outlook-sähköpostinsa avulla, eli kyseessä ei ole varsinaisesti uusi innovaatio.

Käytännössä koko kymmenen gigatavun liitetiedostoa ei lähetetä vastaanottajalle, vaan vastaanottaja voi tarkastelle tiedostoa Drive-palvelun kautta. Kun sähköpostiin liitetään Drivessa oleva tiedosto, Gmail tarkistaa onko vastaanottajalle annettu lupa tiedoston katseluun ja huomauttaa käyttäjää, jos katseluoikeudet puuttuvat.
Aiemmin isoja liitetiedostoja on voinut lähettää käyttämällä ulkopuolisia palveluita kuten Yousendit (vain 2 GB liitetiedostot) tai Send File (1 GB liitetiedostot). Ainakin Gmailin käyttäjien osalta uusi integraatio Drive-palveluun tekee erilliset palvelut turhiksi. Koska Google tarjoaa Driven käyttäjille vain viisi gigatavua ilmaista tallennustilaa, koko 10 gigatavun kapasiteettia hyödyntääkseen on ostettava lisää kapasiteettia.

Lue myös nämä
Tägit
Google Gmail
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.