TTVK ryhtymässä oikeustoimiin nettioperaattoreiden tv-palveluita vastaan

Teemu Laitila
1. marraskuuta, 2012 12:38

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK ry) harkitsee ryhtyvänsä oikeustoimiin nettioperaattoreiden pyörittämiä verkkotallennuspalveluita vastaan. Tv-ohjelmien tallennusta verkossa tarjoavat useat suomalaisoperaattorit, tunnetuimpina palveluina Elisan Viihde ja Soneran Viihdepaketti.
TTVK vertaa operaattoreiden tallennuspalveluita suomalaiseen TVkaista-palveluun, jonka ylläpitäjille langetettiin syytteet tekijänoikeusrikoksesta sekä törkeästä petoksesta viime viikolla. TTVK:n tiedotteessa painotetaan, että yhdelläkään tallennuspalveluita tarjoavalla operaattorilla ei ole toimintaan asianmukaista lupaa. Yhdistyksestä kerrotaan, että operaattoreille on kesällä toimitettu kirjalliset kieltovaatimukset palvelun tarjoamisen lopettamisesta, mutta yksikään operaattori ei ole noudattanut vaatimuksia.
Verkkotallennuspalveluiden kaupallinen arvo on vuositasolla noin 100 miljoonaa euroa, TTVK arvioi. TTVK:n jäsenen Sanoma Entertainment Oy:n yhteiskuntajohtajan Marcus Wiklundin mukaan kyse on lainvastaisesta toiminnasta. "Verkkotallennuspalvelut käyttävät televisiokanaviemme sisältöjä lainvastaisesti ja aiheuttavat
oikeudenhaltijoille merkittäviä taloudellisia menetyksiä. Tilanne on kestämätön", Wiklund kommentoi.
TTVK mainitsee kuluttajille tarjolla olevat tv-kanavien omat palvelut, jotka mainitaan laillisiksi vaihtoehdoiksi operaattoreiden verkkotallennukselle. Operaattorit eivät ole vielä kommentoineet TTVK:n aikeita.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa TeliaSonera TVkaista Elisa Viihde TTVK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.