Linus Torvalds haukkuu läppärinäytöt: "Pian puhelimetkin nauravat"

Matti Robinson
31. lokakuuta, 2012 17:56

Linux-käyttöjärjestelmän kehittäjä Linus Torvalds on tunnettu värikkäistä kommenteistaan. Aiemmin muun muassa kiintolevyjä saatanaan verrannut Torvalds on Google+-palvelussa tilittänyt kannettavien tietokoneiden surkeista näytöistä.
Maanantaina Googlen esittelemän Nexus 10 -tabletin innostamana hän lyttää nykyläppäreiden näytöt. "Jo 399 dollarin tabletista löytyy 2560 x 1600 -resoluution näyttö, joten voitaisiinko siitä tehdä pikkuhiljaa standardiresoluutio kannettavissa tietokoneissa", pyytää Torvalds.
Nykyisin kannettavissa tietokoneissa käytetään usein 1366 x 768 -resoluutiota, joka on miltei sama kuin uusimmissa huippupuhelimissa. Ensimmäiset Full HD -paneelilla varustetut puhelimetkin saapuvat todennäköisesti ensi vuonna markkinoille, jolloin Torvaldsin mielestä "kännykätkin nauravat huvittavan huonoille läppärinäytöille".
Linux-guru jatkaa, ettei resoluutiota tarvitse mainostaa millään "retina-pelleilyllä", vaan sitä voisi kutsua esimerkiksi "järkeväksi resoluutioksi". Lisäksi "vähemmän lahjakkaille" teknologia-asiantuntijoille Torvalds huomauttaa, ettei suuri resoluutio ole yhtä kuin pienemmät fontit.
Tilityksessä on paljon järkeä, sillä uusimpien 10-tuumaisten tablettien resoluutiot ovat parhaimmillaan kaksi kertaa suuremmat sekä pysty että vaakasuunnassa kuin tyypillisessä markettiläppärissä. Hinnat on kuitenkin tableteissa poljettu niin alas, ettei järkevää syytä viime vuosituhannen resoluutiolle helposti keksi.

Lue myös nämä
Tägit
Linus Torvalds Nexus 10 Google Nexus 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.