Elisa ei saa valittaa korkeimpaan oikeuteen -- Pirate Bay -esto jää voimaan

Teemu Laitila
29. lokakuuta, 2012 12:00

Teleoperaattori Elisalle ei myönnetty valituslupaa korkeimpaan oikeuteen Pirate Bay -estoja koskevassa jutussa. Operaattori joutuu siis noudattamaan Helsingin käräjäoikeuden vuodentakaista päätöstä, joka perusteella sen on estettävä asiakkailtaan pääsy The Pirate Bay -palveluun. Myös hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden alkuperäisen päätöksen.
Elisalla ei olla tyytyväisiä valitusluvan epäämiseen, mutta päätöksestä ei voida enää valittaa. Elisan mukaan tapaus on niin merkittävä, että korkeimman oikeuden päätös olisi selkeyttänyt tilannetta. "Asia on oikeudellisesti erittäin monimutkainen ja vaikea, joten olisimme toivoneet ennakkopäätöstä ylimmän oikeusasteen ratkaisuna. Tilanteen selkeyttäminen vaatii mielestämme lainsäädännöllisiä toimenpiteitä, jossa viranomainen ratkaisee miten sovitetaan yhteen tekijänoikeudet ja käyttäjän oikeudet viestintään", toteaa Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi yhtiön tiedotteessa.
Yhtiö on jo aiemmin ilmaissut näkemyksensä tiettyjen palveluiden estojen tehokkuudesta. Ongelman syihin puuttuminen nähdään Elisalla estoja tärkeämpänä. "Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että kaikki toimijat keskittyisivät toimenpiteisiin, joilla voidaan aidosti ja tehokkaasti vähentää piratismia. Tämä tarkoittaa sisällön saamista verkkojakeluun kohtuullisella hinnalla ja samaan aikaan muun jakelun kanssa", Korpi korostaa.
Elisan lisäksi myös muut suuret suomalaisoperaattorit Sonera ja DNA on määrätty estämään liikenne The Pirate Bay -palvelun osoitteisiin.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa The Pirate Bay elisagate
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.