Ensimmäinen Ultra HD -televisio myyntiin

Valtteri Ahonen
26. lokakuuta, 2012 11:31

Sony ennätti ensimmäisenä tuomaan markkinoille Ultra HD -resoluutiolla varustetun television, malliltaan XBR-84X900. Se on kuitenkin vasta ennakkotilauksessa ja toimitukset alkavat myöhemmin, luultavasti ensi kuun aikana. LG sen sijaan on saanut oman mallinsa kaikkien ulottuville kauppaan asti. Uutuus on kuitenkin varustettu hintalapulla, joka ei varmasti sovi ihan jokaisen kukkarolle.
84-tuumainen 84LM9600 on 3D-televisio, jonka resoluutio on 3840 x 2160. Resoluutio on niin sanottu 4K-resoluutio, joka hiljattain sai virallisen nimen Ultra HD, joka korostaa kuulemma hyvin standardin suurempaa resoluutiota verrattuna Full HD -laitteisiin. Ultra HD tarjoaa kuluttajien ruuduille reilut 8 megapikseliä. LG:n televisiossa on myös skaalain, jolla nykyisten teräväpiirto-ohjelmien luvataan näyttävän uudella ruudulla entistä terävämmältä. Tietysti heikkolaatuisempien ohjelmien skaalauksessa on rajansa.
LED-tekniikalla toteutetun laitteen suositushinta on 20 000 dollaria. Video and Audio Center on kuitenkin ottanut sen myyntiin hieman halvemmalla, "vain" 17 000 dollarin hinnalla.

Lue myös nämä
Tägit
televisio LG 3D-televisio LG 84LM9600
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.