Googlelta odotetaan kahta tablet-julkaisua ja Android-päivitystä ensi viikolle

Teemu Laitila
22. lokakuuta, 2012 16:09

Google aikoo julkaista kaksi tablettia sekä puhelimen ensi viikon alussa pidetyssä tilaisuudessa, kertovat eri lähteet. Odotettavissa on jo aiemmin huhuttu 10 tuuman kokoinen Nexus-tabletti sekä 3G-versio jo aiemmin julkaistusta Nexus 7 -tabletista. Nexus-sarja kasvaa myös LG:n valmistamalla Nexus 4 -puhelimella.
Kuten jo aiemmin on uutisoitu, Googlen isompi Nexus-tabletti on Samsungin valmistama ja sen erityisenä myyntivalttina tulee olemaan 2560x1600 pikselin resoluutiolla toimiva näyttö. Laite perustuu uuteen Android-versioon, jonka versionumero on todennäköisesti Android 4.2 ja koodinimi tulee olemaan edelleen Jelly Bean.
Toinen tablet-julkistus tulee olemaan jo aiemmin jälleenmyyjien tilausjärjestelmistä paljastunut 32 gigatavun Nexus 7 -tabletti. The Next Web kuitenkin väittää omiin lähteisiinsä perustuen, että tulossa olisi myös 3G-yhteyksiä tukeva Nexus 7 -malli.
Tablettien osalta uuden Android-version kerrotaan tuovan mukanaan parannuksia käyttöliittymään. Mukana on myös parannuksia Google Now -sovellukseen sekä paremmin esillä oleva Google Play -kaupan sisältö, joka ei kuitenkaan välttämättä lämmitä suomalaiskäyttäjiä. Lisäksi perheen yhteiskäytössä olevien tablettien käyttöä helpotetaan tietokoneista tutuilla käyttäjäprofiileilla.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google Nexus 7 Android 4.2 Nexus 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.