Uusia tietoja Kim Dotcomin tulevasta Mega-palvelusta

Sami Koivunen
21. lokakuuta, 2012 17:59

Teknologialehti Wired on artikkelissaan paljastanut uusia tietoja suomalais-saksalaisen Kim Dotcomin aiemmin suunnitellusta tiedostonjakopalvelusta tammikuussa suljetun Megaupload-palvelun tilalle. Uusi palvelu on nimetty "Megaksi" ja käytännössä se toimii samalla tavalla kuin kuopattu Megaupload. Erona palveluissa on uudenlainen salausmenetelmä, jossa salauksen purkavat avaimet on piilotettu itse palvelulta.
Käytännössä uusi palvelu mahdollistaa edelleen suurien tiedostojen säilyttämisen, jakamisen ja lataamisen. Eron tekee jo käyttäjän selaimessa tapahtuva salaus, jonka jälkeen käyttäjä saa suoraan salauksen purkavan avaimen käyttöönsä. Uuden menetelmän avulla Megalla itsellään ei ole pääsyä servereidensä sisältämiin salattuihin tiedostoihin. Vastuu Megaan ladatuista tiedostoista ja niiden leviämisestä on siis täysin käyttäjillä.
Megan uusi salaussysteemi estää hallituksia ja hakkereita saamasta tietoja käsiinsä, vaikka Megan omille servereille murtauduttaisiin. Eli palvelu pystyisi pesemään kätensä palveluun mahdollisesti ladatusta laittomasta sisällöstä. Kuitenkin esimerkiksi elokuvastudioille annetaan mahdollisuus päästä käsiksi Megan servereihin, jos laitonta sisältöä tulee julki avaimineen.
Uusi Mega-palvelu on tarkoitus julkaista vuoden loppuun mennessä.

Lue myös nämä
Tägit
MegaUpload Megabox Kim Dotcom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.