Apple hävisi oikeustaistelun tableteista Samsungia vastaan

Sami Koivunen
19. lokakuuta, 2012 16:49

Britanniassa käydyssä oikeustaistelussa amerikkalaisjätti Apple syytti eteläkorealaisen Samsungin Galaxy Tabien olevan muodollisesti kopioita iPadista. Applella on edelleen mahdollisuus valittaa tuomiosta korkeimpaan oikeuteen, mutta jos näin ei tapadu, niin nyt julkistettu tuomio on voimassa kaikissa EU-maissa.
BBC:n mukaan asiaa käsitteli kolme tuomaria hovioikeudessa. Applen mukaan tablettien etupinta ja yleinen muoto olivat tärkeämpiä seikkoja kuin tabletin kokonaissuunnittelu, koska käyttäjät viettävät suurimman osan ajastaan katsomalla tabletin näyttöä ja pitämällä sitä kädessään.
Yksi tuomareista tunnustautui iPadin käyttäjäksi, mutta hänkään ei nähnyt kiistaa Applen hyväksi. Ratkaiseviksi eroiksi muodostuivat iPadin "terävämmät reunat" ja Samsungin tablettien logo laitteen etureunassa verrattuna Applen yksinkertaisempaan ulkonäköön.
Apple on nyt hävinnyt useampia merkittäviä oikeustaisteluja Samsungia vastaan. Rangaistuksena viimeisimmästä häviöstä yhtiö joutuu tunnustamaan kiistan Samsungin hyväksi verkkosivuillaan ja useissa erikseen määritellyissä tiedotusvälineissä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Galaxy Tab Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.