Microsoft: Surfacen näyttö on parempi kuin iPadissä

Manu Pitkänen
17. lokakuuta, 2012 18:48

Microsoft järjesti Redditissä pienen kysymys ja vastaus -tuokion, jonka aiheena oli mikäpäs muukaan kuin Surface-tabletti.
Eräs kysysmys johon Surface-tiimiltä kaivattiin vastausta liittyi iPadin ja Surfacen resoluutioihin. Kuten tiedetään, Applen iPadissä resoluutio on 2048×1536 pikseliä, kun taas Surfacessa (RT) resoluutio on 1366×768 pikseliä. Microsoftin mielestä Surfacen näyttö on parempi, vaikka resoluutiot kertovatkin toista.
Yhtiön mukaan tarkkuutta ei pidä tarkastella pelkästään resoluution näkökulmasta, vaan todellisemman kuvan näytön tarkkuudesta antaa niin sanottu MT-funktio (Modulation Transfer Function), johon vaikuttaa resoluution lisäksi kontrasti. Heijaistukset vaikuttavat kontrastin kautta suuresti MT-funktion arvoon.
Tämä on otettu huomioon Surfacessa, jonka näyttö heijastaa valoa vain 5,5-6,2 prosenttisesti. IPadissa heijastus on noin tuplasti suurempi. Yhtiö myös ylistää Surfacessa käyttämäänsä ClearType-teknologiaa ja erinomaisella kontrastilla varustettua laajakuvapaneelia.
Microsoftin mukaan subjektiivisissä testeissä Surfacen on katsottu olevan näytön puolesta parempi kuin iPad.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft iPad 3 iPad HD Windows RT Microsoft Surface Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.