Nokia suunnittelee pääkonttorinsa myymistä

Valtteri Ahonen
3. lokakuuta, 2012 10:48

Nokia miettii parhaillaan Espoossa sijaitsevan pääkonttorinsa kiinteistön myymistä, kertoo muun muassa Helsingin Sanomat. Yhtiöstä kuitenkin vakuutellaan, ettei suunnitelmia pääkonttorin siirtämisestä ulkomaille ole.

Nokialla arvioidaan näitä ydinliiketoimintaan kuulumattomia osia mukaan lukien kiinteistöomistukset ja selvitetään nyt sitten erilaisia vaihtoehtoja meidän kiinteistöomistuksesta mukaan lukien pääkonttori. Tärkeää on kuitenkin tässä yhteydessä sanoa, että meillä ei ole mitään suunnitelmia siirtää tätä pääkonttoria muualle. Tässä on kyse ihan eri asiasta kuin pääkonttorin sijainnista
Nokian mediasuhdevastaava Maija Taimi MTV3 Uutisille.

Nokialla on siis meneillään myös muita sen omistamia kiinteistöjä koskeva selvitys. Kiinteistöjen hoito ja omistaminen eivät ole yhtiön pääasiallista liiketoimintaa, joten niistä luopumista harkitaan.
Pahoissa talousvaikeuksissa rypevällä kännykkäyhtiöllä on edelleen suuria paineita pienentää toimintansa kuluja. HS:n mukaan Nokia pyrkii supistamaan matkapuhelinyksikkönsä liiketoimintakulut viime vuoden viidestä miljardista kolmeen miljardiin ensi vuoden loppuun mennessä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.