Steamin Linux-versio suljettuun beta-testiin lokakuun aikana

Teemu Laitila
27. syyskuuta, 2012 17:37

Valven Steam-palvelun Linux-versiota on pidetty jopa sinä viimeisenä osasena, joka saa Linuxin nousuun myös työpöydillä. Nyt odotettu Linux-versio on saatu siihen pisteeseen, että myös yhtiön ulkopuoliset käyttäjät voidaan ottaa mukaan testaukseen, käy ilmi Valven sivuillaan julkaisemasta blogipostauksesta.
Valve aloittaa testikierroksen ensi viikolla yhtiön sisällä ja virallinen beta-testaus alkaa ensi kuussa. Testi tulee olemaan suljettu ja mukaan pääsee yhteensä 1000 Linux-käyttäjää. Steam tukee ainakin aluksi virallisesti vain Ubuntu-linuxia versiosta 12.04 eteenpäin.
Beta-testissä mukana tulee olemaan yksi Valven oma peli, joka on todennäköisesti jo aiemmin julkaistu Left 4 Dead 2. Testiin valitut eivät kuitenkaan pääse vielä kokeilemaan esimerkiksi olohuoneisiin tarkoitettua Big Picture -tilaa tai muita mahdollisesti tulosa olevia pelejä.
Valve ei ole vielä julkistanut miten testiin halukkaat pelaajat tullaan valitsemaan. Valve hakee testiin erityisesti kokeneempia Linux-käyttäjiä ja kokemattomia suositellaan odottelemaan myöhempiä versioita, jotka sisältävät enemmän ominaisuuksia ja esimerkiksi paremman asennusohjelman. Kehotuksen perusteella vaikuttaisi siis siltä, että Stemin Linux-versio on vielä kohtalaisen raakile paketti.

Lue myös nämä
Tägit
Linux Steam Valve
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.