Huhu: Google suunnittelee 99 dollarin versiota Nexus 7 -tabletista

Teemu Laitila
27. syyskuuta, 2012 16:54

Googlen kerrotaan olevan aikeissa julkaista vain 99 dollarin hintainen versio Nexus 7 -tabletista. Lisäksi taiwanilainen Digitimes kertoo, että suunnitteilla on myös uusi 199 dollarin versio, mutta Digitimes ei osaa kertoa tarkemmin, miten parin sadan dollarin malli eroaisi nykyisestä Nexus 7:sta.
Hintaa on tarkoitus hilata alaspäin ainakin käyttämällä taiwanilaisen näyttövalmistajan HannStar Displayn TN-paneeleita nykyisten S-IPS-tekniikkaan perustuvien paneeleiden sijaan. Ilmeisesti näyttö muodostaa suuren osan nykyisen Nexus-tabletin hinnasta, sillä se on todettu erittäin laadukkaaksi useissa testeissä.
Digitimesin perinteisten "teollisuuslähteiden" mukaan molemmat uudet Nexus-mallit saapuisivat markkinoille vielä tämän vuoden puolella. Googlen tarkoituksena on ilmeisesti varmistua kilpailukyvystään, jos Apple julkistaa odotetun 7,85 tuuman kokoisen iPad-mallin loppuvuodesta.
Nexus-tablettien valmistaja Asustek on kiistänyt Digitimesin tiedot ja sivuston teollisuuslähteiden luotettavuus on vaihdellut melkoisesti, joten ennätys halpaan Nexus-tablettiin kannattaa suhtautua vielä varauksella. Tom's Hardware Suomi työstää parhaillaan pidempää arvostelua nykyisestä Nexus 7 -tabletista ja ensimmäisten kokemusten perusteella laite on äärimmäisen laadukas hintaisekseen. Hinnoissa saattaa siis olla laskuvaraa, vaikka laatu tulee väistämättä kärsimään.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google Nexus 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.