Google haluaa poistaa turhat kirjautumiset verkosta

Janne Häyrynen
19. syyskuuta, 2012 7:15

Monet käyttäjät tuskailevat lukuisten käyttäjätunnusten ja salasanojen muistamiseksi eri verkkopalveluita varten. Googlen ohjelmistokehittäjä Tim Bray kirjoittaa blogissaan, että Google haluaa poistaa käyttöä hidastavat sisäänkirjautumiset kokonaan.
Ensimmäinen yleisempi syy on selvä. Google haluaa ihmisten käyttävän paljon aikaa verkossa, ja sisäänkirjautumisten helpottaminen, vähentäminen ja kokonaan poistaminenkin helpottavat verkkosurffailua. Toinen syy on se, etteivät ihmiset useinkaan käytä verkkosivuja, joissa rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen ovat pakollisia, ja tällöin suuri osa mainostuloista jää saamatta.
Tim Bray sanoo, että useimmin ihmiset kirjoittavat hakukenttään tietyn suuren verkkopalvelun nimen, päästäkseen sisältöön suoraan käsiksi. Tällöin vältytään monilta rekisteröitymisvaiheilta, ja salasanan muistamiselta. Huono puoli Googlen kannalta on se, että tässä tapauksessa he eivät saa mainoksilleen yhtä suurta näkyvyyttä, kuin jos hakukenttään kirjoitettaisiin yleisempi hakutermi.

Lue myös nämä
Tägit
Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.