VIA:lta kilpailija Rasberry Pi -minitietokoneelle

Janne Häyrynen
11. syyskuuta, 2012 14:12

VIA on julkaissut uuden energiatehokkaan neliydinsuorittimella ja DirectX 11 -tuella varustetun 'tietokone piirilevyllä' -ratkaisun. Se on suunnattu esimerkiksi sulautettuihin järjestelmiin ja muihin ultrakompaktia tietokonetta vaativiin sovellutuksiin, kuten terveysteknologian tai logistiikan alalle.
Immersiivisiin grafiikkaympäristöihin soveltuvaa 3D-näyttöteknologiaa tukeva EPIA-P910 Pico-ITX -kokoluokan järjestelmälevy sisältää gigahertsin neliydinsuorittimen, sekä VIA:n viimeisimmän mediasuorittimen. Kyseessä on hieman Rasberry Pi -minitietokonetta vastaava tuote, joskin ominaisuuksiltaan monipuolisempi ja tästä syystä myös kooltaan hieman suurempi. Lähinnä harrastajille suunnattu Rasberry Pi on ominaisuuksiltaan riisutumpi, kun VIA tarjoaa enemmän tehoa ja monipuolisia ominaisuuksia vaativaankin tuotantokäyttöön.
Mediasuoritin tarjoaa laitteen takapaneelin kautta HD-tasoisen äänilähdön sekä HDMI- ja VGA-näyttöliitännät. Laitteen takana on myös gigabitti-ethernet verkkoliitäntä sekä kaksi USB 3.0 -porttia. Järjestelmä tukee 1333 megahertsin DDR3-muistia 8 gigatavuun asti.
Lisäksi laitteen mediasuoritin sisältää tehokkaan Chromotion 5.0 HD-videon purkajan, joka tarjoaa monipuolisia videokuvan suodatus- ja jälkikäsittely-ominaisuuksia, yhdessä H.264, MPEG-2, VC-1 ja WMV9 -koodekkien kanssa. Laite pystyy tuottamaan kuvaa jopa 1080p-tarkkuudella ilman merkittävää kuormaa keskussuorittimelle. HD audio-koodekki toistaa stereona 24-bittistä ääntä 192 kilohertsin taajuudella.
Pieneen virrankulutukseen tähtäävä järjestelmä sisältää I/O-liitäntöjä piirilevyllä monipuolisesti. Laite tukee aikaisemmin mainittujen liitäntöjen lisäksi esimerkiksi kuutta USB 2.0 -porttia, rinnakkaisporttia, SMBus-, PS/2-, audio- ja LVDS1-liitäntämahdollisuuksia. Lisäksi levyllä olevat päätteet tarjoavat 4 paria DIO-liitäntöjä (digitaalinen sisään/ulostulo), sekä kaksi UART-sarjaliitäntää.

Lue myös nämä
Tägit
VIA stereoskooppinen 3D
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.