Google sensuroi The Pirate Bayn

Matti Robinson
11. syyskuuta, 2012 10:58

Google on kaikessa hiljaisuudessa laajentanut Instant-hakuun ja hakutulosten täydennykseen käytettävää sensuurilistaa, kertoo TorrentFreak. Uusimpien poistettujen hakutermien joukossa ovat ainakin "the pirate bay" ja "pirate bay".
Hakukonejätti on tietoisesti valikoinut viimeisten vuosien aikana hakupalkkiin täydennettäviä sanoja. Tekijänoikeusjärjestöjen painostuksesta puolitoista vuotta sitten täydennyksestä poistettiin muun muassa sanat bittorrent, utorrent ja megaupload. Hakusanoja voi tietysti edelleen käyttää ja sivut ovat indeksissä entisellään, mutta Google ei ehdota tai täydennä niitä.
Yhtiön mukaan toimet ovat olleet tehokkaita, vaikka TorrentFreakin haastatteleman The Pirate Bayn yhteyshenkilön mukaan näin ei ole heidän kohdallaan. Googlen tiedottaja kertoi sivustolle, että vaikkei mikään yksittäinen toimi ratkaise ongelmaa, on tämä yksi useista toimista hillitä sitä.
Googlen tarkoituksena ei ole estää pääsyä The Pirate Bayhin tai millekään muulle sivustolle. Yhtiön entinen toimitusjohtaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt puhui viime vuonna piraattisivuihin kohdistuvaa ennakkosensuuria vastaan.
Hakukoneesta on lisäksi sensuroitu paljon muun muassa loukkaaviksi tulkittavia sanoja. Mukaan on tosin joutunut kyseenalaisesti myös esimerkiksi sanat bisexual, adult ja murder.

Lue myös nämä
Tägit
Google The Pirate Bay sensuuri nettisensuuri
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.