Yllättävä tulokas tablet-markkinoille: Venäjän RuPad

Janne Häyrynen
10. syyskuuta, 2012 14:16

Venäläiset saavat oman kansallisen tablet-laitteensa. Laitteen prototyyppi on esitelty National Research Nuclear University -yliopistossa Moskovassa.
Käyttöjärjestelmä on toiminnallisilta ominaisuuksiltaan Androidin kaltainen, mutta tarjoaa käyttäjilleen ylivertaista yksityisyyttä. Se ei nimittäin lähetä käyttäjän tietoja Googlelle, kertoo Andrey Starikovsky, yliopistolähtöisen tablet-yhtiön johtaja, joka kertoi asiasta varapääministeri Dmitry Rogozinille. Uudella tabletilla ei voi käyttää Googlea turvallisuussyistä.
Käyttöjärjestelmänä laitteessa on RoMOS (Russian Mobile Operating System). Siihen on tekeillä online-kauppa, josta saa laitteelle turvallisia sovelluksia. Laitteella olevia tietoja on mahdollista salata, ja sitä voi käyttää muun muassa navigointiin GPS:n tai sen venäläisen vaihtoehdon, GLONASS:n avulla.
Laitetta tullaan myymään ensin Venäjän puolustusministeriön työntekijöille, ja se tulee myöhemmin myös siviilipuolen kuluttajien saataville. Ensimmäiset 10 tuuman näytöllä varustetut RuPadit tulevat markkinoille noin 370 euron (15 000 ruplan) hintaan.

Lue myös nämä
Tägit
tabletit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.