LG:n massiivinen 4K-resoluution tv myyntiin lokakuussa

Teemu Laitila
10. syyskuuta, 2012 12:10

Korealainen LG on tuomassa kuluttajamarkkinoille oman 84 tuumaisen 4K-resoluutiota käyttävän televisiomallinsa. Myös Sony julkaisi vastaavia suunnitelmia aiemmin, mutta LG aikoo päihittää japanilaiskilpailijansa hinnassa ja aikataulussa.
LG:n UD 84LM9600:n 4K-resoluutio tarkoittaa käytännössä 3840x2160 pikselin resoluutiota, jota nykyisen Full HD:n sijaan kutsutaan nimellä Ultra Definition. Huiman resoluution lisäksi televisio tukee 3D-sisältöä ja älyominaisuuksia eli televisiolla käytettäviä sovelluksia sekä esimerkiksi Intelin WiDi-tekniikkaa.
Vaikka nykyiset uudet Hollywood-tuotannot kuten Peter Jacksonin The Hobbit kuvataan ja masteroidaan jo 4K-resoluutiolla, natiivia sisältöä televisioille ei tällä hetkellä löydy. LG:n mukaan yhtiön skaalaustekniikalla kuitenkin saavutetaan nykyisiä SD- ja HD-resoluutioita tukevia televisioita parempi kuva myös nykyisistä lähdemateriaaleista.
Sonyn aiemmin julkaisema XBR-84X900 on ominaisuuksiltaan paljolti vastaava, mutta se on hinnoiteltu noin 25 000 dollariin, kuin taas LG aikoo tuoda televisionsa myyntiin "halvalla" 20 000 dollarin hinnalla.

Lue myös nämä
Tägit
LG 4K LG LM9600
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.