Heikko PC-kysyntä sai Intelin antamaan tulosvaroituksen

Teemu Laitila
9. syyskuuta, 2012 21:03

Intel on ilmoittanut, että odotettua heikkoman PC-kysynnän vuoksi yhtiö ei tule saavuttamaan aiemmin ennustettua tulosta kuluneella neljänneksellä.
Asiasta uutisoivan uutistoimisto Reutersin mukaan varoitusta osattiin odottaa, sillä Intelin isoimmat asiakkaat kuten HP ja Dell ilmoittivat jo aiemmin PC-kysynnän hiipumisesta. Silti Intelin ennustama jopa kahdeksan prosentin lasku liikevaihdossa yllätti analyytikot.
Tablettien ja älypuhelinten korvatessa perinteisemmän tietokoneen yhä useammin, Intelin sirujen kuluttajamyynti ollut laskusuuntaista jo pidempään. Silti Intel on takonut pitkään ennätystuloksia hyvin kulkeneen yritysmyynnin avulla, mutta nyt myös vanha kasvun veturi on alkanut hyytyä. Intel ennustaa liikevaihdon asettuvan kolmannella neljänneksellä 13,2 miljardiin dollariin (plus miinus 300 miljoonaa) kun aiemmin liikevaihdoksi ennustettiin 13,8 - 14,8 miljardia dollaria.
Intel on luottanut prosessoreiden kysynnän kasvavan taas vuoden loppua kohden, kun Microsoft julkaisee uuden Windows-version. Uusi Windows on perinteisesti saanut Intelin myynnin kasvuun, mutta Reutersin haastattelemien analyytikkojen mukaan vaikutus saattaa tällä kerralla olla odotettua pienempi.
Maailmantalouden epävarmojen näkymien lisäksi laitevalmistajat eivät ole täyttäneet varastojaan uudella raudalla entiseen malliin. Sen sijaan valmistajat odottelevat merkkejä vauhdilla yleistyvien tablettien ja Windows 8:n myötä saapuvien hybridilaitteiden menekistä, eikä kukaan ole valmis sitoutumaan tiettyihin laiteluokkiin ennen kuin nähdään mikä kuluttajia alkaa kiinnostaa.
Intelin vuosittainen kehittäjätapaaminen Intel Developer Conference pidetään ensi viikolla. Tapahtumassa Intelin odotetaan esittelevän laajemmin yhtiön seuraavan sukupolven Haswell-prosessoreita, jotka kuluttavat entistä vähemmän tehoa ja sopivat siksi hyvin kevyemmissä kannettavissa laitteissa käytettäväksi.

Lue myös nämä
Tägit
Intel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.