Asus lopettaa miniläppäreiden valmistuksen

Manu Pitkänen
8. syyskuuta, 2012 15:56

Asus aikoo lopettaa viime vuosikymmenen lopun trendilaitteiksi muodostuneiden miniläppäreiden valmistuksen kokonaan. Asiasta kertoi verkkolehti Digitimes, joka viittasi yhtiön toimitusjohtajan lausuntoihin.
Päätöstä voidaan pitää historiallisena, sillä miniläppärivillityksen taustalla oli juuri Asuksen Eee PC -sarja. Aika on kuitenkin ajanut pienten ja heikkotehoisten kannettavien ohitse. Tilalle ovat tulleet kosketusnäytölliset älypuhelimet ja tabletit, joihin Asuskin aikoo vastaisuudessa keskittyä entistä tarmokkaammin. Fyysisen näppäimistön ystäville on tarjolla kevyitä ja tehokkaita ultrabook-koneita.
Miniläppäreiden kulta-aika alkoi käytännössä vuonna 2007, jolloin Asus esitteli ensimmäisen Eee PC:n. Asus osoitti, että tämäntyyppisille laitteille on kysyntää, minkä seurauksena muutkin merkit toivat markkinoille omia minikannettavia. Edullinen hinta houkutteli etenkin kehittyvissä maissa asuvia kuluttajia. Nyt kysyntä on kuitenkin tippunut vanhastaan vahvoilla markkina-alueilla radikaalisti, minkä takia Asus on päättänyt lopettaa tuotannon.
Kysyntä kymmenen tuuman kokoluokassa tuskin loppuu kuitenkaan kokonaan ja Asus aikookin paikata miniläppäreiden jättämää aukkoa yhtiön Transformer-sarjan tableteilla, jotka sisältävät erillisen näppäimistötelakan.

Lue myös nämä
Tägit
Asus Asus Eee PC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.