uTorrent saatavilla nyt myös Android-laitteisiin

Teemu Laitila
7. syyskuuta, 2012 12:19

Maailman suosituinta torrent-asiakasohjelmaa uTorrenttia kehittävä BitTorrent Inc. on julkaissut sovelluksesta oman version myös Android-laitteille. Beta-vaiheessa oleva sovellus mahdollistaa torrent-tiedostojen lataamisen suoraan puhelimiin ja tabletteihin.
uTorrent Beta sisältää paljon työpöytäversiosta löytyviä toimintoja, kuten hakumahdollisuuden, sisällön lataamisen RSS-syötteiden kautta sekä mahdollisuuden rajoittaa latausnopeuksia halutulle tasolle. Silti esimerkiksi yksittäisten tiedostojen poimiminen isommasta paketista ei vielä onnistu. Sovellusta ei ole myöskään rajoitettu toimimaan pelkästään WiFi-verkossa, mutta isojen tiedostojen lataaminen 3G-yhteyden läpi ei ole välttämättä houkuttelevin tapa ja jos omassa liittymässä on kuukausittainen rajoitus datan käytölle, rajat tulevat nopeasti vastaan.
Beta-leima näkyy sovelluksessa vielä toimintojen puutteena sekä erilaisina ongelmina käyttöliittymässä. Esimerkiksi hakutoiminto perustuu suoraan selaimella käytettävään Google-hakuun ja tekstin syöttämisessä sovellukseen on välillä ongelmia.
uTorrentin voi ladata Android-laitteelleen normaalisti Android Play -palvelun kautta. Sovellus toimii kaikilla Android-laitteilla alkaen versiosta 2.1. BitTorrent on julkaissut Androidille aiemmin uTorrent Remote -sovelluksen, jonka avulla voi ohjata PC:llä pyörivää uTorrent-ohjelmaa.

Lue myös nämä
Tägit
uTorrent Android BitTorrent
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.