Google Chrome -selain täytti 4 vuotta, kasvu hidastumassa

Janne Häyrynen
6. syyskuuta, 2012 11:11

Googlen Chrome-selain on ollut selaintutkimuksissa nouseva tähti vuodesta 2008. Nyt kasvu on kuitenkin StatCounterin sekä Net Applicationsin selaintilastojen mukaan tasaantumassa, Internet Explorerin käytön käännyttyä pitkästä aikaa kasvuun.
StatCounterin mukaan Chrome ylsi tasoihin Internet Explorerin kanssa toukokuussa tänä vuonna. Johdettuaan selainosuuksia kesän yli, on Chrome jälleen lähes tasoissa IE:n kanssa, kun nämä kaksi selainta vastaavat noin kaksi kolmannesta kokonaismäärästä. Eniten käyttötilastoissa Chromea vastaan nousi Internet Explorer 9, joka kertoo Windows XP:n käyttäjäkannan vähentymisestä Windows 7:n kustannuksella. Tulossa olevan Windows 8 oletusselain ja myös Windows 7:ään luvattu IE 10 ei ole vielä tilastollisesti tärkeä tekijä.
Chromen osuus on kuitenkin merkittävä, sen lohkaistessa StatCounterin mukaan tilastoista yli kolmanneksen, ja kasvua on tapahtunut paitsi IE:n, niin myös Firefoxin kustannuksella jo kauan. Chrome ohitti Firefoxin StatCounterin tilastojen mukaan viime vuoden lopulla. Firefoxin maine nopeana ja paljon lisäosia tarjoavana selaimena ei ole enää riittänyt, kun Chrome on vienyt näissä valttikorteissa Firefoxin johtoaseman.
Net Applicationsin selaintrendit näyttävät Googlen kannalta varovaisemmilta. Chrome on sijoitettu kolmanneksi alle 20 prosentin osuudella, IE:n ja Firefoxin jälkeen. Viime aikojen kehitys näyttää kuitenkin pääpiirtein samalta.

Lue myös nämä
Tägit
Google Chrome
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.